Travel ✈

Republica Dominicană – O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

 

Mi-am dorit mereu să am parte de o vanaţă relaxantă pe o insulă exotică. M-a atras întotdeauna climatul cald, apa albastră şi limpede a oceanului, vegetația și fauna pe care în România le găsim doar la grădina botanică respectiv grădina zoologică.
Ei bine, în luna septembrie a acestui an (2017) am avut deosebita plăcere de a pleca într-o superbă vacanță, alături de soțul meu, în Republica Domnicană, și mai exact în Punta Cana.

 

dominicana3 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

 

Drumul până la destinație

 

Drumul a fost unul foarte lung și obositor, asta însemnând un drum cu mașina din Cluj până în Viena – Austria, pentru că de acolo am luat avionul, un prim zbor din Viena până în Zürich – Eleveția, escala din Zürich fiind de 4 ore, după care un zbor lung până în Punta Cana – Republica Dominicană. În ciuda numeroaselor ore petrecute „la înălțime”, zborul a fost unul foarte plăcut și liniștit, neavând turbulențe nici la plecare nici la întoarcere, fapt ce m-a bucurat.

dominicana10 225x300 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

 

 

Zilele frumoase petrecute acolo

 

Ajunși pe tărâm exotic, ne-a fost puțin greu să ne acomodăm cu climatul extrem de cald și umed de acolo, însemnând 39-40 de grade și 70% umiditate în aer. Totul era atât de diferit, încât ne-am îndrăgostit de acel loc. Ce vă spuneam mai sus de vegetație și faună, da, chiar așa a fost. Am văzut palmieri, cocotieri, orhidee sălbatice și multe alte specii de copaci, plante și flori despre care nu îmi imaginam vreodată cum ar fi să îți crească sub geamul casei. Legat de faună, m-a uimit să văd cum umblau păunii liberi de zici că erau porumbei și să nu mai vorbim de zecile specii de reptile, maimuțe și papagali.
Totul era foarte diferit de ce vedem noi zilnic în Romania, până și oamenii erau foarte prietenoși, dornici să te cunoscă, să îți ofere ajutor, astfel încât să te simți bine în țara lor.

dominicana8 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

dominicana7 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

Mâncarea a fost atât de bună și diversificată încât i-am dus dorul multe zile după întoarcerea acasă. Aveam în fiecare zi 3 mese principale (mic dejun, prânz și cină), toate cele 3 fiind bufet suedez. Puteai mânca cât vrei și ce vrei, doar să te țină stomacul. Să nu mai vorbim de deserturile savuroase care erau la fiecare dintre cele 3 mese, foarte diverse, de la înghețată până la prajituri, croisante, fructe, fântâni de ciocolată și tot felul de bunătăți de nu îți mai venea să pleci de acolo. Pe lângă asta, pe plajă și la piscine erau restaurante unde se servea, de dimineţa până seara, mâncare și băutură. A fost un paradis culinar pentru papilele gustative.

dominicana5 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

dominicana6 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

Trecând de bunătăți, apa oceanului Atlantic era atât de curată încât puteai vedea prin ea și caldă, numai bună de bălăcit. Nisipul de pe plajă era foarte fin iar pe toată suprafața plajei, de-a lungul oceanului, era plin de cocotieri.
Un loc de vis, perfect pentru o vacanță de neuitat alături de o persoană dragă!

dominicana1 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

dominicana2 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

 

Experiența uraganului Irma

 

După câteva zile superbe petrecute într-o locație de vis, am primit o veste neașteptată, printr-o scrisoare trimisă în camera de hotel, că urmează să luam parte la un fenomen natural devastator, și anume uraganul Irma. Dacă v-ați uitat la televizor la începutul lunii septembrie, cu siguranță ați văzut știri despre acest uragan instalat în oceanul Atlantic. Ei bine, eu l-am trait pe propria piele. Pe chipurile oamenilor se citea panica. Vremea a început să se schimbe radical. Ploua foarte tare, sufla vântul, iar temperatura a scăzut cu 10 grade. Momentul în care Irma a trecut prin zona în care eram noi a fost la ora 4 noaptea. Eram baricadați în camere, ni s-au adus de dinainte provizii de mâncare, băutură și toate cele necesare, astfel încât să nu fim nevoiți să ieșim din cameră. Au fost 2 zile în care s-a simțit prezența uraganului și din fericire au trecut cu bine, fără pagube personale, deşi staţiunea a avut puţin de suferit. Una peste alta, a fost o experiență unică, trăită poate o singură dată în viață, care m-a învățat să prețuiesc până și climatul din România, pentru că poți pierde totul în câteva secunde, chiar și propria viață.

dominicana4 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

Și ca să concluzionez totuși într-o notă fericită, Irma a trecut, după care ne-am mai bucurat de câteva zile frumoase de relaxare, cu vreme bună și experiențe exotice.
Ne-am întors cu o amintire foarte plăcută din Republica Domnicană, cu dorința de a revenii cu prima ocazie, dar și cu o experiență unică de viață care ne-a învățat să prețuim mai mult ceea ce avem acasă.

dominicana9 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

 

Vă mulțumesc pentru interes și pentru că v-ați luat din timpul vostru pentru a citi gândurile mele împărtășite vouă cu mult drag.

Întrebare

Voi în ce țară exotică ați călătorit și cum a fost experiența voastră de acolo?

Dacă nu ați vizitat o țară exotică, unde v-ați dori să mergeți în viitor?

Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

 

Vă mulţumesc !

logo anca 1 150x150 - Republica Dominicană - O vacanță de vis sau o tragedie devastatoare?

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *