Beauty, Makeup

Aplicarea fondului de ten

 

5 paşi spre un ten strălucitot - Aplicarea fondului de ten

 

Pentru multe dintre voi acest subiect poate părea unul banal, cine nu știe cum să își aplice fondul de ten?! Cu toate acestea, am întâlnit fete care nu stau atât de bine la acest capitol; ori nu aleg nuanța potrivită, ori nu îl întind uniform, ori nu își pregătesc tenul corespunzător înainte.
De aceea, vreau să vă dau câteva sfaturi din experiența mea, pentru cele care sunt la început de drum în ceea ce privește machiajul, dar de ce nu și pentru restul celor care sunteți interesate să aflați tehnica mea.

 

Pasul 1 – Curățatea tenului

Chiar dacă te grăbești și nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a te pregăti, încearcă să nu aplici fondul de ten pe piele din prima, fiindcă va arăta nenatural. Secreţia de sebum sau uscarea pielii sunt duşmani chiar şi pentru cel mai bun fond de ten. Folosește un demachiant-spumă, gel de curățare sau chiar săpun, cu care să-ţi speli bine tenul, sau poţi folosi un exfoliant delicat pentru uz zilnic. În caz de acnee este cel mai bine să folosești produsul de îngrijire recomandat de medicul dermatolog.

 

Pasul 2 – Tonifierea

Loţiunile tonice ajută la reglarea PH-ului și pregătesc pielea înainte de hidratare. Umezește bine o dischetă demachiantă cu apă tonică și șterge-ți ușor fața, încercând să eviți pe cât posibil zona ochilor. Dacă ai tenul uscat, poți să sari peste acest pas.

 

Pasul 3 – Zona ochilor şi buzele

Fără crema contur pentru zona ochilor, atât corectorul anti-cearcăne, cât şi fondul de ten se vor aduna în liniile fine respectiv riduri sau vor avea un aspect „făinos”, din cauză că pielea este mult mai fină decât pe restul feței. Aplică aşadar un produs care să umple ridurile (dacă e cazul) sau o cremă hidratantă specială pentru zona ochilor. Hidratează-ţi de asemena buzele, aplicând un balsam, asfel ele vor fi pregătite în momentul în care vei aplica rujul.

 

Pasul 4 – Hidratare tenului sau aplicarea bazei de machiaj

Alese în funcţie de tipul de ten, crema sau baza de machiaj au un rol esenţial. Dacă ai un ten gras îți recomand să folosești o bază de machiaj, aceasta ajutând tenul să nu mai secrete acel surplus de sebum inestetic. În schimb, dacă tenul tău este uscat și necesită hidratare, atunci o cremă hidratantă va fi perfectă ca și bază pentru fondul de ten. În cazul cremei, e foarte important să îi acorzi timp să pătrundă în piele. Masează apoi aşteaptă cam 5 – 10 minute înainte să aplici un produs de machiaj, altfel acestea îţi vor invada porii odată cu crema. Şi fiindcă tot am atins problema porilor, aceştia vor fi mai deschişi datorită exfolierii sau poate așa sunt ei măriţi de la natură. Atunci ai neapărată nevoie de un produs pentru micşorarea lor, pe care îl vei aplica de fiecare dată înainte să te machiezi.

 

Pasul 5 – Fondul de ten

În ciuda indicaţiilor profesioniştilor cu privire la cea mai bună metodă de întindere a fondului de ten, concluzia e că trebuie să-l aplicăm cum ne place nouă cel mai mult. Atâta vreme cât nu arată ca o mască şi e bine întins, nu are importanţă dacă ne folosim degetele (dar să fie foarte curate), burețelul sau pensula. Metoda mea preferată pentru a-mi aplica fondul de ten și pe care v-o recomand și vouă este următoarea: dozez cantitatea necesară de produs pe o tăviță metalică (sau tradițional pe dosul palmei), iau o pensulă plată cu care îmi distribui fondul de ten pe față, coborând puțin și pe gât, după care vin cu burețelul umezit și estompez foarte bine, prin mișcări de tapotare, astfel încât să arate uniform și natural. Nu aplic fondul de ten direct cu burețelul deoarece acesta absoarbe foarte mult produs și va fi nevoie să folosești o cantitate mai mare ca să îți ajungă pe toată fața. Bineînțeles, dacă te confrunți cu anumite imprefecțiuni care necesită o atenție aparte, cum ar fi cercăne proeminente, coșuri sau depigmentări de piele, atunci trebuie să folosești, înainte de fond de ten, un corector cu care să îți acoperi aceste imprefecțiuni, după care să vi cu fondul de ten peste. În așa fel, nuanța tenului tău va fi uniformă. Dacă simți nevoia de un corector peste fondul de ten pentru a ilumina zona de sub ochi, fruntea, bărbia, îl poți aplica, dar să fi atentă să nu încarci prea mult fața pentru că va avea un aspect neplăcut și nu asta ne dorim. Setează totul cu pudră, iar tenul tău va fi pregătit pentru a continua machiajul.

 

Aceasta este rutina mea de aplicare a fondului de ten și cred cu tărie că poate fi folosită de oricare dintre voi deoarece este simplu și în același timp sănătos pentru ten. Sper să vă ajute aceste sfaturi și să introduceți acești pași în rutina voastră.

 

 

Vă mulțumesc!

logo anca 1 150x150 - Aplicarea fondului de ten

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *