My Life

Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

 

afara iarna in suflet vara 1 - Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

 

Anotimpul rece îşi face simţită prezenţa tot mai mult printre noi, pentru unii motiv de bucurie, pentru alţii de tristeţe. Ninsoarea începe încet încet să se intensifice, lăsând în urma ei un strat consistent de zăpadă ce acoperă tot ceea ce căldura a ajutat să crească. Natura parcă intră în hibernare pentru câteva luni. Nimic nu creşte, nimic nu înfloreşte, în schimb totul îngheaţă. Îngheaţă afară, dar nu şi în sufletele noastre. Suntem creaţi să ne păstrăm mereu inima caldă, gândul bun şi vorba înţeleaptă. Dar oare e mereu aşa? Oare suntem mereu blânzi cu cei din jur sau îngheţăm şi noi la fel cum face natura când vine frigul? Oare ne păstrăm calmul atunci când din exterior primim dezamăgire şi nervi?

Tu să nu fi ca natura în timpul rece, să nu-ţi piezi dorinţa de a înflorii, curajul şi bunătatea cu care împrăştii mireasmă în jur.

Oamenii ce te înconjoară să te vadă ca pe un brad, care fie vară, fie iarnă, fie soare, fie furtună, se păstrează mereu verde. Prin acest verde să aduci în minţile celorlalţi speranţa că după vremurile mai grele de frig şi îngheţ, va reveni soarele ce va topi zăpada, iar natura va prinde viaţă din nou.

Făcând abstracţie de faptul că este frig, mie îmi place foarte mult acest anotimp. Iubesc albul ce pune stăpânire pe fiecare centimetru de pământ, iubesc fulgii de nea ce cad şi se topesc încet pe umeri, iubesc miile de luminiţe care împodobesc oraşele şi casele noastre atât de frumos, iubesc mirosul de vanilie şi scorţişoară ce se simte atât de puternic în bucătărie atunci când pregăteşti cozonaci şi prăjituri pentru Crăciun, iubesc colindele, iubesc să stau lângă şemineu, savurând o cană de ciocolată caldă.

În două cuvinte, IUBESC IARNA.

 

afara iarna in suflet vara 4 - Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

 

Nu mă pot decide dacă iarna sau vara este anotimpul meu preferat, dar sentimentul pe care mi-l aduce sărbătoarea Crăciunului este unul foarte special. Un sentiment de bucurie, o emoţie puternică şi o speranţă vie. Ne pregătim zile întregi pentru a întâmpina Crăciunul cât mai frumos, zeci de ore de stat în bucătărie, ore întregi de curăţenie, timp petrecut prin magazine în căutarea cadourilor perfecte, o mulţime de bani cheltuiţi pe tot ce avem nevoie pentru ca acest eveniment să fie cât mai bine sărbătorit de fiecare. Dar oare sufletul cum ţi-l pregăteşti? Oare te-ai gândit vreodată că sărbătoarea Crăciunului înseamnă mai mult decât brad împodobit, cadouri, Moş Crăciun, prăjituri, zăpadă şi colinde? Ce sărbătorim de fapt de Crăciun? Un moş cu barbă albă, înbrăcat în roşu, care duce daruri la copiii cuminţi? E mai mult de-atât. E naşterea Celui ce ne dă speranţă, viaţă şi curajul de a trăi. Este El, e Isus! Toate aceste pregătiri exterioare sunt bune şi fac parte din ceea ce înseamnă Crăciun, dar nu lăsa să fie doar atât. Gândeşte-te care este motivul adevărat al acestei sărbători şi pe El sărbătoreşte-L.

Afară e iarnă, e frig, e îngheţ, dar în sufletul tău să fie mereu vară pentru că Cineva din înălţimi ne dă căldură când ne e frig, ne dă speranţă când totul pare pierdut, ne dă curaj când nu mai putem lupta, ne dă bucurie când cei din jur ne dezamăgesc.

Răspândeşte căldura din suflet şi în cele mai friguroase zile ale anului.

 

afara iarna in suflet vara 3 - Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

afara iarna in suflet vara 2 - Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

 

 

Vă doresc o iarnă de poveste şi sărbători liniştite!

 

logo anca 1 150x150 - Afară iarnă ❄ În suflet vară ☀

 

 

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *