Beauty, Makeup

MACHIAJUL OCHILOR – în funcţie de culoarea irisului

 

Anca Miclea 291x300 - MACHIAJUL OCHILOR - în funcţie de culoarea irisului

 

O privire seducătoare face cât o mie de cuvinte, aşa că lasă ochii să vorbească pentru tine! Pentru ca ei să transmită cele mai potrivite mesaje (de exemplu să arate cât eşti de frumoasă) e bine să îi pui în evidenţă cu machiajul potrivit. Fiecărui tip de iris (căprui, albastru, verde sau negru) i se potrivesc anumite combinaţii cromatice. Nu trebuie să îţi încarci ochii cu tot felul de culori extravagante, ci trebuie doar să ştii cum să le potriveşti, astfel încat să te avantajeze.

 

Cum alegi nuanţele potrivite?

Pe lângă culoarea ochilor, este important să ţii cont şi de nuanţa părului şi a tenului. Machiajul final trebuie să fie o armonie între nuanţele tale naturale date de ochi, ten şi păr şi nuanţele fardurilor.

Iată câteva recomandări în funcţie de culoarea irisului tău:

 

 

  ochi caprui - MACHIAJUL OCHILOR - în funcţie de culoarea irisului 

 

Persoanele cu ochi căprui pot alege dintre nuanţele de mai jos, atâta timp cât acestea se armonizează frumos cu tonalitatea pielii. Poţi opta pentru nuanţe de kaki, violet, maro. Pentru un look cât mai natural, foloseşte nuanţele deschise, iar pentru unul mai dramatic poţi opta pentru tonurile mai inchise.

Pentru blondele cu ochi căprui putem alege nuanţe de gri, bej, auriu, maro, mov intens, prună, indigo.

Pentru roşcatele cu ochi căprui poţi opta pentru nuanţe pământii, ca arămiu, piersică, kaki, auriu, maro.

Pentru şatenele sau brunetele cu ochi căprui mergi pe nuanţe ca: bej, crem, maro, cărămiziu, bronz, bleumarin, mov, indigo, violet, prună, care îţi vor pune în evidenţă privirea.

 

 

ochi verzi - MACHIAJUL OCHILOR - în funcţie de culoarea irisului

 

O regulă de bază atunci când alegem culorile este să nu aplicăm un fard în aceeaşi nuanţă cu ochii, mai ales atunci când avem ochi verzi. Aşa că vom merge pe complementaritate şi vom alege nuanţe contrastante care să scoată în evidenţă irisul verde.  Auriu, violet, bej, roz, maro, piersică, sunt nuanţe pe care ne putem baza în machiajul ochilor verzi.

Pentru blondele cu ochi verzi putem alege nuanţe ca auriu, piersică, prună, violet. În general este bine să ai grijă cum dozezi cantitatea fardurilor pentru a evita machiajul strident.

Pentru roşcatele cu ochi verzi putem alege nuanţe ca arămiu, gama de maro-uri, maro roşcat, ciocolată, prună. Recomand să nu folosiţi prea multe culori, deoarece deja ochii verzi sunt contrastaţi prin culoarea roşcat din păr si veţi obţine un machiaj prea colorat în ansamblu.

Pentru brunetele cu ochi verzi putem opta pentru nuanţe mai contrastante, cum ar fi maro închis, auriu, indigo, cicolată, negru.

 

 

ochi albastri - MACHIAJUL OCHILOR - în funcţie de culoarea irisului

 

Aceştia sunt destul de rari şi pot fi evidenţiaţi prin nuanţe precum: lila, auriu, piersică, maro, arămiu, rose.

Pentru blondele cu ochi albaştri care au un farmec aparte, putem folosi nuanţe ca lila, piersică, auriu, maro, arămiu. Vei căpăta un look irezistibil dacă aplici şi puţin rose în combinaţie cu maro. Joacă-te cu texturile mate şi sidefate! Cele sidefate îţi vor da luminozitate şi un aspect deosebit.

Pentru brunetele sau şatenele cu ochi albaştri putem folosi nuanţe mai intense, cum ar fi arămiu, vişiniu, negru, care vor contrasta cu nuanţa deosebită a ochilor. Nu aplicaţi albastru ca nuanţă de fard deoarece nu va accentua culoarea irisului, din contra.

Pentru roşcatele cu ochi albaştri alegem nuanţe cum sunt arămiul, piersica, auriul, gama de maro-uri.  Excludeţi verdele sau albastrul pentru un aspect adecvat.

 

Acum că ştii ce ai de făcut pentru a avea o privire seducătoare, spor la atras … alte priviri !

 

 

Vă mulţumesc!

logo anca 1 150x150 - MACHIAJUL OCHILOR - în funcţie de culoarea irisului

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *