Beauty, Makeup

Pensulele – esenţiale machiajului❗

anca miclea logo photo 300x298 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

 

Astăzi este despre pensule, nişte accesorii atât de utile pentru pasionatele de machiaj, dar şi pentru cele care folosesc machiajul ca şi necesitate de zi cu zi. Pensulele sunt cele care ne ajută să distribuim machiajul pe ten cu uşurinţă, fie că este vorba de primer, fond de ten, corector, pudră, fard de obraz, farduri de pleoape, stilizarea sprâncenelor sau aplicarea rujului pe buze.

În acest articol vreau să vorbesc despre cele mai uzuale 10 tipuri de pensule, la ce le putem folosi şi cum ne uşurează munca.

 

1. Pensula de faţă

pensule anca miclea 3 300x122 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Aceasta este o pensulă multifuncţională, în sensul că o putem folosi atât la aplicarea fondului de ten, cât şi a pudrei.

 

2. Pensula kabuki

pensule anca miclea 4 300x131 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Ea este foarte folosită pentru aplicarea pudrei, dar şi pentru blending sau fard de obraz. În general, este folosită cu produse pulbere, minerale, nu cu produse lichide.

 

3. Pensula de stippling

pensule anca miclea 5 300x130 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Este asemănătoare cu pensula kabuki, doar că este plată în vârf. Este bună pentru acolerirea porilor dilataţi şi a cicatricilor.

 

4. Pensula de blending (amestecare)

pensule anca miclea 8 300x142 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Această pensulă mare şi pufoasă o folosim pentru a amesteca pudra, fardul de obraz şi pudra bronzantă, astfel încât să ai o armonie între toate aceste nuanţe pe ten. Niciuna dintre noi nu cred că ne dorim să se vadă dunga unde se termină fardul de oraz şi începe pudra bronzantă.

 

5. Pensula pentru aplicarea anticearcănului

pensule anca miclea 7 300x134 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Te ajută să acoperi cu uşurinţă imperfecţiunile tenului, mai exact cearcănele. Asigură o acoperire aproape perfectă pe zona unde aplici produsul şi se foloseşte prin mişcări de tapotare pentru a obţine efectul dorit.

 

6. Pensula evantai

pensule anca miclea 2 300x134 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Cu ea poţi îndepărta foarte uşor excesul de pudră sau fardul de ochi căzut pe obraji. Tot cu ajutorul ei poţi aplica un strat discret de fard de obraz sau pudră bronzantă (dacă nu îţi doreşti o cantitate mare din aceste două produse). De asemenea, iluminatorul se aplică foarte frumos cu pensula evantai, aceasta oferind un aspect natural, deloc încărcat.

 

7. Pensula unghiulară

pensule anca miclea 1 300x132 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Defineşte conturul ochilor sau forma sprâncenelor. Creează o linie perfectă datorită formei ei, fiind foarte uşor de folosit.

 

8. Pensula pentru fardul de ochi

pensule anca miclea 6 300x137 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Este folosită pentru aplicarea şi amestecarea fardului pe pleoape. Cu ajutorul ei poţi creea un smokey eyes perfect deoarece este pufoasă şi distribuie culoarea atfel încât să nu ai linii dure între culori.

 

9. Pensula pentru sprâncene

pensule anca miclea 9 300x140 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Cea mai bună pentru ca aspectrul sprâncenelor tale să fie unul natural, creând iluzia de fir cu fir. Defineşte sprâncenele şi poate fi utilizată cu produse de tip pudră, cremoase sau creion.

 

10. Pensula pentru buze

pensule anca miclea 10 300x141 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

Aceasta este special creeată pentru a da culoare buzelor. Este foarte precisă, astfel că poţi realiza cu uşurinţă conturul buzelor. Poate fi folosită atât cu produse solide cum este rujul, cât şi cu produse lichide, spre exemplu gloss.

 

Acestea sunt, după părerea mea, cele mai utilizate 10 pensule, atât de către amatoare, cât şi de către porfesioniste.

 

Sper să vă folosească micile mele sugestii despre utilizarea lor.

Folosiţi pensule pentru un machiaj mult mai reuşit.

 

pensule anca miclea 3 1 1024x605 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

 

 

Vă mulţumesc!

logo anca 1 150x150 - Pensulele - esenţiale machiajului❗

 

 

 

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *