My Life

🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Sărbători de iarnă - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Sărbătorile de iarnă sunt momentul perfect pentru reînvierea tradiţiilor de familie. Fie că împodobiţi bradul de Crăciun împreună, fie că mergeţi la colindat pe la rude şi prieteni sau poate pregătiţi cele mai delicioase prăjituri, în fiecare an păstraţi obiceiurile acestea minunate şi faceţi Sărbătorile speciale în casa voastră.

Frumoasele tradiţii ale fiecărei familii vor rămâne  peste ani, atunci când poveştile cu Moş Crăciun vor fi doar o amintire cu parfum de copilăriei, şi tot ce mai rămâne este atmosfera veselă, plină de iubire şi căldură a Sărbătorilor petrecute împreună cu cei dragi.

Ca şi oricare, familia noastră are câteva tradiţii pe care le respectă an de an, la fiecare Sărbătoare a Crăciunului.

 

Împodobirea bradului

 

Untitled design 2 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 1 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

În fiecare an, acesta era momentul în care toată familia ne strângeam în jurul bradului, aşteptând ca tata să coboare din pod cutiile cu decoraţiuni. Eu împreună cu surorile mele aşezam cu mare atenţie şi precizie fiecare glob, fiecare beculeţ în brad, şi cu cât acesta devenea mai impodobit, cu atât sclipirea din ochii noştri creştea tot mai mult.

Acum împodobesc bradul alături de soţul meu şi ne bucurăm împreună de liniştea şi bucuria pe care Sărbătoarea Crăciunului ne-o aduce în casa nostră.

 

Aprinderea luminiţelor de Sărbători

 

Untitled design 3 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 5 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 4 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Indiferent în ce oraş locuieşti, cu siguranţă Crăciunul aduce o mulţime de luminiţe frumos colorate pe străzile voastre. Mereu mi-a plăcut să ies seara afară şi să mă plimb prin oraş, admirând miile de beculeţe care luminează în întuneric. Iar dacă şi ninge în acelaşi timp, e un tablou perfect de iarnă.

 

Vizionarea filmelor de Crăciun

 

Untitled design 9 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   fime anca4 212x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   fime anca2 225x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Vizionarea unui film de Crăciun, într-o seară în care afară este frig şi ninge, iar tu eşti în casă, sub o pătură pufoasă, cu o cană de ciocolată caldă în mână, un bol de popcorn şi persoana dragă alături, parcă ne aduc mai aproape de atmosfera Crăciunului şi emoţia Sărbătorilor. Evident că nu poate trece nici un Crăciun fără să vizionezi măcar un film din seria “Singur acasă”.

 

Prăjiturile – curcubeu pe cerul gurii

 

Untitled design 12 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 11 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 10 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Crăciunul este o sărbătoare în care, orice dietă ai ţine în timpul anului, trebuie să faci rabat de la ea şi să îţi laşi papilele gustative să se bucure de bunătăţile pregătite pentru masa în familie. Evident că nu pot lipsi delicioasele prăjituri pregătite în casă, cornuleţele, fursecurile, turta dulce şi multe alte „zăhăroşenii” de genul acesta. Eu ador să fac fursecuri în formă de brăduţi, oameni de zăpadă, steluţe, iar mai apoi să le decorez cu glazură şi fel de fel de ornamente comestibile. Nici anul acesta nu va trece fără să am pe masa de Crăciun fursecurile pregătite de mine.

 

Primiţi cu colinda?

 

Untitled design 13 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 14 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 15 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

An de an ne strângeam cu mic cu mare, rude, prieteni, cunoştinţe, şi mergeam să colindăm în locurile în care ştiam că le-am aduce o mare bucurie în suflet oamenilor ce ne vor asculta. Luam la rând spitalele din oraş, orfelinatele de copii, azilurile de bătrâni şi colindam în curtea acestora, iar oamenii ieşeau pe geam şi ne ascultau cu mare drag, emoţionaţi fiind că cineva s-a gândit să îi colinde şi pe ei, într-o vreme în care toţi se bucură împreună cu cei dragi, iar ei stau închişi între 4 preţi, fie din motive de boală, fie că au fost alungaţi din familie. Bucuria de pe feţele lor şi lacrimile de fericire scurse pe obraji, m-a făcut mereu să mă gândesc cât de binecuvântată sunt să am parte de o familie care mă iubeşte şi de un loc cald şi primitor, numit “acasă”.

 

Cadouri

 

Untitled design 16 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 17 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟   Untitled design 18 200x300 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

 

Cu toţii petrem timp îndelungat în căutarea cadourilor perfecte pentru fraţi, surori, părinţi, bunici, prieteni, colegi şi alte personae cărora vrei să le oferi un gest din partea ta de Crăciun. Este un obicei bun, atâta timp cât nu se face din asta obiectivul principal al Sărbătorilor. Personal, cred că este mai de apreciat să oferi un cadou simbolic, poate chiar realizat de tine, plin de încărcătură emoţională şi care cu siguranţă va deveni foarte special pentru persoana ce-l primeşte, decât să cheltui o avere pe cadouri scumpe.

O poză înrămată, o felicitare făcută de tine sau poate chiar o decoraţiune de Crăciun handmade (dacă te pricepi la DIY) poate fi un cadou deosebit şi mult mai apreciat.

 

Acestea sunt câteva dintre tradiţiile noastre de Crăciun, de care ne bucurăm an de an pentru că aduc un plus de sărbătoare şi iubire în casa noastră.

 

Tu ce faci de Crăciun? Scrie obiceiurile tale într-un comentariu la acest articol.

 

 

Vă mulţumesc!

logo anca 1 150x150 - 🌟🎄 Tradiții de Crăciun 🎄🌟

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *