Travel ✈

La pas prin Roma

 

Roma e1527172607149 - La pas prin Roma

 

Luna aceasta am avut ocazia sa vizitez renumita si atat de mult iubita capitala a Italiei, Roma, impreuna cu sotul meu.

Am plecat prin intermediul companiei de turism Vola, care ne-au asigurat atat drumul, cat si cazarea. Am fost cazati la un hotel in apropiere de gara Termini, fapt ce a facut accesul mai usor la toate obiectivele turistice din oras. Am luat de la hotel o harta a Romei cu toate atractiile turistice bine evidentiate si nu ne-am lasat pana cand nu le-am bifat pe toate. In doar 3 zile am reusit sa vizitam Roma in intregime + Vaticanul. Am preferat sa ne deplasam pe jos pentru a nu pierde nimic din frumusetile pe care acest oras le ofera. Am parcurs, in doar 3 zile, zeci de kilometrii urcand si coborand colinele Romei. Dand la o parte faptul ca ne-am ales cu niste bataturi grozave in talpi, a fost o experienta minunata, care ne aduce zambetul pe buze cand ne amintim de ea.

 

Top 5 atractii turistice de vizitat in Roma

 

🏟 COLOSSEUM 🏟

WhatsApp Image 2018 05 24 at 14.10.12 300x225 - La pas prin Roma

Colosseum-ul se afla printre cele mai cunoscute locuri demne de vizitat din lume. Este un loc fascinant, care trebuie inclus neaparat in orice tur al Romei, in ciuda numarului mare de turisti care vin aici. Va recomand sa il vizitati atat ziua, cat si noaptea, pentru ca veti avea o priveliste de vis.

 

🏛 FORUMUL ROMAN 🏛

WhatsApp Image 2018 05 24 at 14.09.29 300x225 - La pas prin Roma

Situat langa Colosseum, Forumul Roman a fost odinioara centrul vietii romane. In prezent, obiectivul nu mai are grandoarea de demult, dar cu toate acestea aveti multe lucruri de vazut aici.

 

⛲ FONTANA DI TREVI ⛲

WhatsApp Image 2018 05 24 at 14.11.14 225x300 - La pas prin Roma

Este cea mai impresionanta fantana din oras, reprezentand un loc foarte popular in randul turistilor. Fantana este decorata cu picturi ce au in spate diverse mituri, aici venind anual mii de turisti. Odata ajuns aici, se spune ca daca arunci un banut in fantana, ti se indeplineste o dorinta.

 

🏛 PANTEONUL 🏛

WhatsApp Image 2018 05 24 at 14.14.48 300x237 - La pas prin Roma

Panteonul este una dintre cele mai vechi si bine pastrate cladiri din Roma. Impunatoarea constructie are o vechime de aproape 2.000 de ani, ceea ce o pune in topul listei oricarui turist.

 

🕌 VATICANUL 🕌

WhatsApp Image 2018 05 24 at 14.14.17 300x247 - La pas prin Roma

Cand spun Vatican, ma refer atat la muzeele Vaticanului, la gradini, cat si la Basilica Sfantul Pentru, care adaposteste mormintele multor papi ce au condus credinciosii de-a lungul veacurilor.
Un loc incarcat de istorie, emotie si o arhitectura impresionanta.

 

 

Acestea reprezinta cele 5 atractii turistice preferate care se afla in top-ul meu. Pe langa ele, bineinteles ca mai sunt numeroase locuri la fel de importante si frumoase, care merita sa fie vizitate, odata ajuns in Roma: Ostia Antica, San Clemente, dealul Palatin, castelul Sant Angelo, monumentul Victor Emanuel al II-lea, Piazza di Spagna, si multe altele.

 

 

25ab - La pas prin Roma Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXayecoWMDNbv2-uEEaT-hA?view_as=subscriber
25ab - La pas prin Roma Instagram: https://www.instagram.com/anca_miclea/

 

 

Va multumesc!

logo anca 1 150x150 - La pas prin Roma

Share


Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *