Recipes

Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

Cheesecake 1 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Ai nevoie de:

~ 400 g biscuiţi

~ 100 g unt

~ 1 plic de Cremă pentru prăjitură cu gust de vanilie (Dr.Oetker)

~ 300 ml lapte

~ 500 g cremă de brânză marcarpone

~ 2 pliculeţe de zahăr vanilinat

~ esenţă de vanilie

~ 300 g fructe de pădure proaspete sau congelate

~ 1 pliculeţ de praf pentru gelatină

.

.

Primul pas este să mărunţim foarte bine biscuiţii.

Eu am folosit un blender şi am obţinut un praf fin de biscuiţi.

cheesecake ancamiclea blog 2 1024x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Topim cele 100 g de unt şi le adăugăm peste biscuiţii pisaţi. Amestecăm până vom obţine o compoziţie omogenă, potrivită pentru a o putea modela ca şi bază pentru cheesecake-ul nostru.

Este important ca rezultatul să nu fie unul sfărâmicios.

cheesecake ancamiclea blog 3 807x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Aşezăm compoziţia de biscuiţi cu unt într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili pentru a putea scoate prăjitura mai uşor din formă în momentul în care va fi gata.

Avem grijă să nivelăm bine blatul de biscuiţi, egal distribuit pe toată suprafaţa tăvii şi îl apăsăm uşor astfel încât să se lipească bine, pentru a nu se sfărâma când vom tăia feliile de cheesecake.

cheesecake ancamiclea blog 4 794x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Mixăm într-un bol plicul de cremă pentru prăjituri cu aromă de vanilie, cu cei 300 ml de lapte.

cheesecake ancamiclea blog 5 805x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Peste crema obţinută adăugăm cele 500 g de brânză mascarpone şi le mixăm împreună foarte bine.

Adăugăm 2 pliculeţe de zahăr vanilinat şi esenţă de vanilie după gust, dacă simţim nevoia de o aromă mai puternică.

cheesecake ancamiclea blog 6 783x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Crema obţinută trebuie să fie destul de densă, astfel încât să nu cadă din lingură. Dacă este moale, nu este potrivită pentru cheesecake pentru că va curge, iar prăjitura noastră nu va sta perfect în momentul în care o vom scoate din formă.

cheesecake ancamiclea blog 7 1024x733 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Adăugăm crema peste blatul de biscuiţi, având grijă să o nivelăm şi pe aceasta foarte bine.

cheesecake ancamiclea blog 8 744x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Punem tava în frigider pentru a sta la rece şi astfel crema de brânză se va întări puţin, până pregătim fructele pentru jeleul de deasupra.

cheesecake ancamiclea blog 9 1024x772 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Pentru jeleul de fructe eu am ales un mix de fructe de pădure congelate, dar voi puteţi folosii şi fructe proaspete dacă aveţi. Ideal ar fi să folosiţi fructe de pădure sau căpşuni.

cheesecake ancamiclea blog 10 1024x669 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Punem mixul de fructe într-o cratiţă, peste care adăugăm cu o cană de apă deoarece vom avea nevoie şi de sirop. Când începe să fiarbă, adăugăm pliculeţul de praf pentru gelatină amestecând uşor, după care luăm cratiţa de pe foc. Lăsăm puţin să se răcească înainte să îl turnăm în tavă.

cheesecake ancamiclea blog 11 1024x683 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

După ce jeleul de fructe s-a răcit puţin, dar încă este lichid, îl turnăm peste stratul de cremă de brânză cu mare grijă, pentru a nu se forma găuri în cremă.

cheesecake ancamiclea blog 12 760x1024 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Nivelăm jeleul de fructe, după care lăsăm totul la frigider pentru 4 ore sau mai bine peste noapte, pentru a se răci bine, după care putem servi.

cheesecake ancamiclea blog 1 1024x683 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

.

Vă promit că veţi obţine un cheesecake super delicios, şi nici măcar nu avem nevoie de cuptor.

.

SIMPLU ✅ RAPID ✅ DELICIOS ✅

.

.

Vă mulţumesc!

LOGO2 e1511428664835 - Simplu, Rapid şi DELI(super deli)CIOS!

Share


Tagged , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *